Frontfolier / Overlays

Et produkt kan sjældent sælges på funktionen alene. I dag kræver slutkunden udover et funktionelt produkt også et flot - og gerne unikt - design.


Vore frontfolier kan være løsningen. Alle vore frontfolier designes og produceres efter vore kunders ønske og specifikationer. 


Vi udvikler i samarbejde med vore kunder specialløsninger - eksempelvis frontfolier med indbygget ESD-/EMC-afskærmning, frontfolier som opfylder kravene i EX-standard EN50014 eller frontfolier i flere niveauer med indbyggede magneter.


Vi anvender den nyeste teknologi i produktionen af frontfolier. Dette gør, at vi hurtigt og sikkert kan levere frontfolier af en ensartet høj kvalitet.


Prototyper og mindre produktionsserier kan ved hjælp af vores laserskærer produceres uden brug af stanseværktøjer.


Overflade

Vi producerer i et utal af overfladestrukturer - lige fra spejlblanke ridsefaste folier til folier med meget grov struktur. Overfladen kan varieres i en uendelighed med UV-hærdende strukturlakker - blanke eller matte.


Det serigrafiske tryk ligger beskyttet på bagsiden af folien. Trykket påvirkes således hverken af mekanisk slid eller aftørring med rengørings- og opløsningsmidler.


Prægninger

Frontfolierne kan som vore folietastaturer leveres med præget kontur, forsænkede kontakter eller med opprægede kontakter til montering over mekaniske kontakter.


Materialevalg

Frontfolierne produceres i kunststofmaterialer som polycarbonate, polymerblend eller polyester og leveres med klæbestof monteret på bagsiden.


Hver folietype har sine egne egenskaber.


Polycarbonate er resistent over for lette kemikalier og kan med fordel anvendes, hvor der ønskes en frontfolie med en flot overflade, eksempelvis til kontormiljøer eller hårde hvidevarer.


Polymerblend er et polymerprodukt, der består af polycarbonate og polyester. Materialet er mere resistent over for kemikalier end polycarbonate og anvendes ofte, hvor frontfolien skal kunne tåle stærkere kemikalier - eksempelvis ved rengøring eller desinficering.  


Polyesterfolie er det stærkeste frontfoliemateriale på markedet. Folien kan modstå de fleste kemikalier, og har en lang holdbarhed overfor fysiske påvirkninger. Anbefales derfor altid til brug over mekaniske kontakter og ved krav om stor kemikalieresistens.


Frontfolier til montering over mekaniske kontakter med meget lang kontaktvandring (> 1 mm) anbefaler vi at producere i en speciel polyurethan folie (PU). Denne folie har den helt specielle egenskab, at materialet er utroligt sejt og derfor kan "strækkes" meget langt uden at beskadiges. PU-folier kan ikke leveres med prægninger af nogen art.


Skilte og forplader i 1-5 mm produceres i acryl, polycarbonate eller PETG-plade. Denne type forplader kan ikke udstanses med almindeligt stanseværktøj - men kan bearbejdes via vort CAM-center med fræsning eller laserskæring.


Klæbestofferne er altid acrylbaserede. Dette sikrer, at limen ikke "sveder" eller tørrer ud - selv under ekstreme forhold. Klæbestoffet kan varieres - og tilpasses altid materialet og overfladen, som folierne monteres på. 


Vi anbefaler, at materialevalget altid sker i samråd med os.


Bagplade

Vi kan levere komplette løsninger, hvor frontfolien er monteret på bagplade af kunststof eller metal.


Kunststofplader i acryl, polyester eller polycarbonate i op til 5 mm produceres internt.

Metalplader produceres efter Deres tegninger og anvisninger hos landets førende producenter af metalplader.


De kan naturligvis også vælge selv at indkøbe Deres bagplader - og så overlade det til os at montere frontfolierne herpå.


UL-Godkendelse

Et bredt udvalg af vore frontfolier er godkendt af UL i USA. Vi kan levere følgende UL-godkendte produkter.


Setiket Front System B53/B54: 0,125 - 0,500 mm polycarbonate godkendt efter UL-norm 969 (PGDQ2), UL-file MH15457


Setiket Front System B55/B56: 0,08 - 0,280 mm polyester godkendt efter UL-norm 969 (PGDQ2), UL-file15457. 


Vi udvikler og forbedrer løbende vore frontfolier. Har De specielle ønsker eller krav, behøver De blot at kontakte os, og vi kan så i fællesskab finde en optimal løsning tilpasset nøjagtig Deres krav.


Mulighederne er mange, og det kan være svært at sammensætte de rigtige materialer. Vi har mere end 30 års erfaring med design, konstruktion og produktion af frontfolier.


Tag os med på råd allerede fra starten - det sikrer altid det bedste resultat.

Setiket A/S, Lillebaeltsvej 12, DK-6715 Esbjerg N, Danmark

Tel: +45 76 14 76 00

© 1999-2021 Setiket A/S